I WISH THAT A TEAR COULD CHANGE

Världens sämsta uppdatering denna helg. Jag har jobbat hela helgen lång och i lördagskväll/natt hann jag även klämma in en utgång. Mår inte på topp, vilket resulterar till att jag inte är särskilt pepp på att blogga.. Men ska försöka bli bättre denna vecka och med dagens makeup. Nu ska jag sova. Imorgon blir det mera jobb. Me like!
  
Idag har jag fått mejl och pratat lite med mina bästa som befinner sig too far away från mig. Jag saknar dom verkligen. Kärlek till er
  
   
   
   
I would like to tell you. But what difference does it make..

LÖRDAGSKVÄLL

Och jag ligger slängd i sängen och slappar. Supertrött. Blir nog att krama kudden tidigt ikväll. Imorgon blir det jobb hela dagen och vad som händer på kvällen återstår att se!  
   
    
Tack för superfina kommentarer och feedback! Det värmer verkligen!

MAKEUP BY ME


En ganska crazy sminkning jag gjorde någon gång precis i slutet av skolan. Och jag verkligen älskar den!!
Kombinationen av de riktigt starka rosa lila och turkosa färgerna. Fjädrar, strazz och rosa ögonbryn!

+ + + +

Bra morgon! Beger mig nu till jobbet och ikväll blir det myskväll.

TODAY'S MAKEUP

Plommon/Lila dagen till ära.
    
M/s: Diva, Muffin & White
E/d: Pix och Sassy
Eyeliner: Pix blandat med Mixing Liquid
Strazz: Universal
Allt från MUS

GÅRDAGENS

Igår hade jag sotningen ni hittar i inlägget under. Väldigt ljusa läppar och mitt älsklingsrouge Lust som jag förövrigt tappade i golvet igår så det gick i tusen delar...
   
Det röda börjar titta fram i mitt hår mer och mer. Och jag måste verkligen färga. Men jag vet inte om jag ska färga rödare eller om jag ska bli riktigt riktigt mörk..

TUTORIALS - SOTAT

Här kommer ännu en steg för steg på en sotning. Sotade ögon kan man göra på hur många olika sätt som helst, här har ni en enkel variant! I den här sotningen har jag jobbat med en svart matt skugga, en eyedust och ett solpuder.
    
      
       Steg 1: Grunda med en ögonprimer - Jag har använt mig av high tech lighter platina
      
Steg 2: Applicera svart skugga (Pollution). Lämna en liten bit in mot ögonvrån
      
Steg 3: Lägg en lite ljusare skugga in mot ögonvrån
      
Steg 4: Lägg ett solpuder över det mörka och sedan tona. Den bruna skuggan lägger vi för att det ska bli lättare att sudda ut den svarta skuggan. 
    
Steg 5: Lägg den mörka skuggan under ögat. Detta gör vi för att få en snyggare inramning och ett mer sug i blicken.
   
   
    
Steg 6: Ögonpenna, eyeliner och mascara. Klart!
       
I denna sminkning är det jätteviktigt att tona ordentligt, vi vill ju inte ha några markanta linjer och kanter.
   
Färgerna blev verkligen jättekonstiga på bilderna.. Min sotning var mycket mörkare än vad den ser ut, och inte alls så brun som den ser ut på bilderna. Förhoppningsvis ser ni i alla fall hur jag gjort.

SUNNY MORNING

Å så härligt med sol! Helt underbart.
Sitter här och dricker morgonkaffet och känner mig sjukt trött och slö. Varje dag, flera gånger om dagen påminner jag mig själv om att jag måste börja träna, för jag vill ju verkligen, men VART? Vart är det bäst? Kom gärna med tips.. 

+ + + +

Hur mycket krävs det? Jag gör mitt bästa

WEDNESDAY!

Har slängt mig på sängen med datorn på magen och en härlig ansiktsmask som borde tvättas bort men jag orkar inte röra mig.. Jag har så ont i fötterna. Jobbat hela dagen lång och jag har väl inte de mest ultimata skorna.. Ska man vara fin får man lida pin.
  
Dagen har förövrigt gått helt otroligt fort. Det är härligt. 
Nej, dags att tvätta bort ansiktsmasken och sedan sätta på en filmis. Kommer eventuellt ännu en tutorial ikväll.

TUTORIALS

Bjussar på en tutorial på en väldigt enkel men fin makeup. 
  
1. Grundat med en ögonprimer (High tech lighter - Platina)
2.
3. Ljust längst in mot ögat för att öppna upp
4. Applicera en mörkare skugga som ett C
5. Lila skugga under ögat för att få det att hända lite
6. Eyeliner, penna i ögat samt mascara. Klart!
  
Snabbt, smidigt, enkelt!  
Glöm inte att tona skuggorna för att få en fin övergång mellan färgerna.

+ + + +

Nagelfix

THIS SITUATION

Okej, nu börjar det göra riktigt ont inom mig.. Fy fan vad detta känns illa.. Jag börjar känna mig kluven på denna situation och på mina val jag gjort..
  
Olivia Malin och Moa har varit här idag. Vi har ätit massa got mat, ätit tårta och druckit massa kaffe. Målat naglar, klippt hår osv..  Sista familjemiddagen på ett bra tag. Jag känner mig trasig. Jag ber till Gud att dessa sex veckor går fort för mig.... Hoppas i alla fall att mina änglar får deras bästa resa!

YESTERDAY'S MAKEUP

Gårdagens. Hade duttat på lite grönt glitter men här ser det ut som små svarta prickar. Så kan de vá!

+ + + +

Lite "tjuvtitt" på ännu ett resultat av ett av slutproven.
Mja, jag är ju lite trög så jag förstod inte uppgiten helt... Men man skulle göra någonting som skulle sitta i en tavelram eller någonting, haha ja, ni hör ju själva hur jag uppfattade det.. Hur som haver, så fick jag i alla fall väldigt bra kritik och jag blev väldigt nöjd. 
  
Som vanligt så gör sig ju inte färgerna riktigt rättvisa. Men i pannan, i verkligheten var det mörkare rosa som går i blått, sedan ljusare och ljusare och längst ner väldigt väldigt ljust.
  
Under ögat körde jag även på svart och riktigt lysande turkos eyeliner.

OFF TO WORK

Har precis ätit världens äckligaste mat som jag själv har lagat.. Nu ska jag springa upp och byta om och bege mig till staden för jobb.

60'S

60-tals makeup.
Denna makeup gjorde jag på Olivia på ett av mina slutprov när uppgiften var att just sminka 60-tal.

+ + + +

Ojoj man ser direkt när jag har tagit med lilla kameran.. Man ser inte hur färgerna ligger, det är synd..
  
Snabb makeup som jag bar i fredags.
Älskar kombinationen av rost/bronze, rött och ljust.

SKIN SERUM

Tänkte att jag skulle ta och tipsa er om denna produkt.
Ett vårdande serum som ger din hud mjukhet och spänst. Underbar produkt, och speciellt denna årstid då man kan känna sig lite torr och sliten i huden (i alla fall jag)..
  
För er som inte vet vad ett serum är
Ett serum är en produkt som fungerar som en sluss för din dag- och nattkräm. Serumet bidrar till att krämerna får maximal effekt och kan jobba djupverkande för ett mer synbart resultat. Serumet i sig är dessutom en produkt som har flera välgörande egenskaper för din hy och kan med fördel användas dagligen eller som kurbehandling. Ett serum tillför fukt och viktiga näringsämnen.
  
  
  
Kom ihåg. Bra hudvård är A och O för att din makeup ska bli bra.

TODAY'S MAKEUP

Färgklick

+ + + +

Fix
Foto: Emma Roodla

COLOR

Idag har jag varit som en enda stor färgbomb runt ögonen. Men jag älskar färg. Lila eyeliner och det snyggaste av allt, turkos mascara på undre fransarna. GRR
  
En sån detalj gör väldigt mycket! 

+ + + +

I fredags fick jag 10 gula rosor av Malin och Olivia och av Elin fick jag några cider jättefint inslaget! Fan vad ni är underbara! Och att ni tänker på mig, det betyder så mycket.
  
Jag har världens finaste familj och vänner som alltid tror på mig när jag inte tror på mig själv. Tack för att ni ställer upp så mycket och alltid finns till, alla! BIG LOVE

JÖBB

Försökte blogga hela kvällen igår men det gick inte, tekniskt fel stod de. Wierd.
Just nu sitter jag här och dricker kaffe och ska upp och göra mig iordning. Idag blir det jöbbb igen. Så kom in och shoppa! 
  
På onsdag åker mina kära vänner. Fy, det känns skitjobbigt, samtidigt som jag är så glad för deras skull! Men det kommer gå fort!..

YESTERDAY'S MAKEUP

Gårdagens lila makeup.
  
Gud bilderna blir så himla konstiga. Jag måste verkligen gå in och läsa om kameran så att jag kan börja ställa in själv och lära mig om olika inställningar osv. 
  
Här har jag tagit i lite olika ljus och jag är inte nöjd med någon..  

+ + + +

Jag hade tänkt blogga lite till idag och lägga upp lite nya bilder och så vidare men jag orkar verkligen inte, är så trött så det svider i ögonen! Måste sovis. Nu ska jag bli bättre på att lägga upp makeuper! Jag lovar!! 
  
Imorgon blir det förövrigt jobb hela dagen lång. På återseende

SARA FRANZÉN

Vem är det?
Har fått flera frågor om vem jag är, vad jag jobbar med, vad jag pluggar, hur gammal jag är, vart jag bor osv.. Så jag tänkte faktiskt ta och svara på det och berätta lite kort om vem jag är.
        
      
19 år. 20 i April. Jag bor i Norrköping, vilket jag gjort i hela mitt liv. Gick en stylist linje på gymnasiet. Är utbildad Nagelterapeut och arbetar med märket LCN. Just nu har jag inte gjort så mycket naglar då jag haft fullt upp med att plugga till Makeup Artist i Stockholm på International Makeup Center. Idag blev jag Diplomerad Makeup Artist och gick ut med högsta slutbetyg (Så just idag är jag världens lyckligaste). Just nu jobbar jag på Make Up Store här i Norrköping, och ja, vad mer kan jag säga.. Ni får väl fråga om ni undrar över någonting mer!

RUNAWAY

Nyss duschat, tvättat penslar och styrt massa. Nu, på med sjukt bra musik och börja plocka/packa. Även imorgon blir en tidig morgon och hotellfrukost för mig och Malin. Yumi!
Wish me goodluck!!

FRANSK FAVORIT

I brist på nya bilder på nya datorn så åker dessa två bilder upp igen! Två favoritbilder på en enkel fransk med skimmer. Jag saknar naglar

+ + + +

Ännu en dag avklarad och nu gäller det bara att fokusera på morgondagen.. Bra dag. Men jag ska ta och tala om att det är icke bra att vara i Stockholm när man ska spara pengar. Men hur härlig är inte materiell lycka?
-
Förövrigt, första dagen med MAC's foundation och jag måste säga att den har varit över förväntan. Jag har otroligt lätt att bli glansig i ansiktet och kan få matta ner mig flera gånger på en dag. Idag har jag inte behövt matta ner mig en enda gång!!!! Helt underbart! En kanonbra foundation till er med samma problem som mig. TIPS!






Jag har fått flera frågor och jag lovar er att jag ska svara så fort jag har tid. 

MAC LIPGELÈE

Nytt gloss från MAC. Tråkigt att färgerna inte gör sig till rätta på bild. Men glosset är helt AMAZING. Made from heaven ungefär. Skimmrar helt otroligt och ja, det gör mig mållös!
-
Kanonsnyggt att ha över läppstift eller bara som det är!
165 kronor om jag inte minns fel.

+ + + +

Modell: Viktor Lagerlund
Foto: Emma Roodla
Makeup: Sara Franzén
-
En bild från den naturligt manliga sminkningen

NEW FOUNDATION

Ny foundation har inhandlats idag. Bestämde mig för att testa MAC's, aldrig testat den förut. Så det ska bli mycket spännande. Har en känsla av att den kommer vara kanoners! Någon som har några synpunkter om den?
MAC Pro Longwear 

THIS DAY..

Har varit en bra dag. Nervöst. Pressat. Men bra. Väldigt mycket bra faktiskt.
Nu hoppas vi att dessa kommande dagar kommer bli lika bra. Nu är denna dagen förbi och det är dags att fokusera på det som komma skall. Nervös på nytt.
Fick mig även precis en ny dator. Ojoj, mycket som ska läras in. Jag är ju tekniskt efterbliven. 




Avslutar detta inlägg med att säga att jag älskar mina vänner och jag är så otroligt tacksam över att ni alltid ställer upp ♥

YOU HAVE TO BELIEVE IN YOURSELF


Packat. Förberett. Nervös. Vill kräkas

DIRTY


Modell: Viktor Lagerlund
Foto: Emma Roodla
Makeup: Jag

FÖRBEREDELSER


Bild på mig och Viktor under förberdelserna och sminket.
Foto av Emma Roodla. Tips! Kika in hennes underbara fotoblogg!

PHOTOSHOOT

Sitter här och lyssnar på grymt bra musik och dricker grymt mycket kaffe !

Idag blev det att gå upp tidigt. Photoshoot med Viktor och duktiga Emma stod på schemat! Skitkul verkligen! Ska bli riktigt roligt att se resultatet! Två olika looker, en naturlig manlig sminkning och en smutsig!
Bilder kommer såklart upp på bloggisen! Spännande.

Ska snart bege mig till staden för att shoppa det sista jag behöver inför veckan.


I LOVE THE THRILL

Jag är en otroligt spontan människa och som får för mig väldigt mycket. Och om jag bestämmer mig för någonting så blir det så. Planerat som oplanerat. Nu fick jag precis för mig att jag ska göra någonting. Jag säger bara uhlala!


YESTERDAY'S MAKEUP



Inte nöjd för fem korvören, men jag gillar färgkombinationen!

Visst är fransarna underbara? -Doll

++

Min katt, måste vara en hund i kattkropp. Han är knäpp.
Vart man än går i huset så följer han med som en svans, han tigger, han verkligen tigger vid matbordet alltså. Han äter allt, och ja, då menar jag allt, till och med lök.. Han älskar tacobröd. Han pratar konstant och han ska alltid ha sista ordet. Han blir jätte arg om man inte svarar när han pratar. Han säger till när han inte får som han vill och han kan bli riktigt sur, han säger till och med till när han har gått på toa..

Och ja, det här är bara en liten del. Jag börjar bli förundrad..

ONLY GOD KNOWS


Kära vän!

Igår blev det att bege sig hem till Lindis och senare spendera kvällen på Puls. Och det var minst sagt en händelserik kväll. Gud, jag förstår inte hur människor kan bete sig. Både roliga, tråkiga och spännande saker som hände. Haha. Kvällen var förövrigt bra!

+ + + +

Å shit! Tror jag nyst sisådär 40 gånger bara idag och fler lär det ju bli.. Blä!
Haft en riktig slappis dag. Skönt. Precis duschat och ska om ett tag börja göra mig iordning för att senare bege mig hem till Lindis! Kommer bli en bra kväll!

Beslutsångest vilken färg jag ska måla mina naglar i


UHLALA



Tjusiga lösfrallor. - Glam

NEWS



Glory - Mistletoe
Efter ett besök på norrlandsgatan igår så fick bland annat dessa två eyedust's följa med mig hem.
Båda två på rean!

AKRYL ELLER GELE



Tindra
gör du akryl eller gele naglar på dina naglar? :) och vilket föredrar du helst?


-

Hallå där!
Jag jobbar bara med gelenaglar.

Jag vet egentligen inte så mycket om akrylnaglar, aldrig jobbat med det själv. Så jag har inte så mycket att uttrycka mig om i den frågan. Tyvärr.

Det är i vilket fall väldigt svårt att säga om akrylnaglar eller gelenaglar är bäst, det är liknande material som härdas på olika sätt. Strukturen på materialet efter härdning skiljer sig åt lite då gel oftast brukar känns lite hårdare. Men allting beror ju helt och hållet på vilket märke man använder osv.

Och sen är det ju så att olika material sitter olika från person till person.


+ + + +


Den stora frågan! Vart tar kvällen vägen? Världens bar eller inte. Jag är kluven.. Nu har vi suttit och lalat hela kvällen, dags att bestämma sig kanske?

FINA NAGLISAR


Fräscha naglar är ett måste!

Dessa 3 nagellack är bland annat med på rean! Grymt fina tycker ju jag!

IT TURNS MY HEAD UPSIDE DOWN

Kom ganska nyligen hem från Stockholmet. Trött tjej nu. Efter skolan idag blev det att umgås med fina Gabbi. Lunch, shopping osv! Haft en bra men tuff vecka och i helgen är jag ledig, vilket känns grymt skönt, även fast jag älskar jobbet! Ska bara ta det lugnt och göra det jag känner för. Jag ska definitivt ta hand om mig själv! Känner mig sliten.





Jag kan inte förklara känslan..


Laddat upp, nu väntas massa plugg! Jag hål...

img_5936 (MMS)

Laddat upp, nu väntas massa plugg! Jag håller redan på att somna. Galerian nedanför mig lockar mycket mer..


TODAY'S MAKEUP




Dagens. Blått turkost och grönt. Jag gillar ju verkligen dessa färger. Det kanske märks. Den gröna färgen är från min palette, hur fin? Har tre olika blå/turkosa skuggor som jag blandat till. Har även eyedusten Sassy och eyedusten Extreme från MUS. 

Ögonpennan i ögat har en underbar färg, vet ej namn, från Loreal.

Till detta hade jag rouget Must Have och på läpparna hade jag läppstiftet Sheer Lust och toppade det med att blanda ögonskuggan Sassy och glanset Frozen. Från MUS.

NAILS NAILS NAILS



Mina naglisar just nu. Grymt fint nagellack. Madeleine från MUS

TROPISK

Shalom!
Jag mår inte alls bra, svin ont i halsen, feberkänningar, hosta och astma. Inte alls jättekul.

Försöker koppla bort det för snart ska jag iväg till jobbet. Ska försöka lägga upp bild på dagens makeup sen ikväll när jag kommer hem. Om jag hinner, måste packa till imorgon. Jag tycker att min makeup idag ser väldigt tropisk ut, lite djurisk. Mmm me like! Till detta vill jag ha sol och korallfärgade naglar! Men nej, vinter var det ja och 200 kilo snö kom inatt. Jippe yey.

På återseende

_____________________

Känner att min blogg är pretty boring just nu. Vet inte vad jag ska blogga om?
Delvis för att jag har så dåligt med tid.. Blä




Anonym:
du är sjukt duktig på att sminka folk :) en fråga bara, gjorde de ont att tatuera sig på foten?

- Å vad du gör mig glad! Tack snälla rara!
Tatuera sig på foten, jag minns nästan inte. Men jo, det gjorde rätt så ont, på vissa ställen. Armen kändes inte till skillnad mot foten om man säger så i alla fall. På vissa ställen "kändes det" och på vissa ställen var det smärta. När han tex tatuerade på min knöl, på benet, så gjorde det verkligen skitont.

AWESOME


Vilken bra dag! Hur glad kan man bli av lite smink egentligen? Överlycklig i guess!
Så jävla underbart känns det nu!

Att jag har 37 stycken fulla datorskrivna papper och en hel pärm med ännu fler papper att plugga in är en annan femma!

MOISTURE MASK

'
Tipsa om den här sjukt braiga produkten på fejjan här om dagen. En oparfymerad fuktmask med skyddande och mjukgörande aprikoskärnolja och fuktighetsgivande glycerin. Även berikad med ett algextrakt som tillför vitaminer och mineraler. Massera in och låt verka 15-20 minuter.

Är du extra torr, kanske nu på vintern, kan du även låta masken verka över natten och tvätta bort den på morgonen! Denna mask gör verkligen skillnad!

210 kronor (tror jag, är jag nästan säker att den ligger på).

OH! THERE IS SO MUCH LOVE!





Denna underbara sak, jag bara älskar den

I WANT YOU TO KNOW, BUT I DO NOT WANT TO TALK ABOUT IT

Dricker lite kaffe och drömmer mig bort såhär på morgonkvisten..
Ganska mycket känns ganska oklart. Men endå ganska bra.
Helgen och slappandet är redan slut och nu börjar allvaret igen. Imorgon ska jag vakna 4.20 för att sedan bege mig till Stockholm igen. Bara att tagga till!

Vart dagen tar vägen idag, återstår att se.


++


Ni vet när man vaknar på morgonen och tittar i kameran på alla bilder och filmer från gårdagen.. Ja, man minns vad man vill minnas.

Nu ska jag slänga mig i sängen och äta vindruvor och bara varva ner efter gårdagens bravader.

STRESS

Tillbaka till Stockholm två veckor på måndag och jag har ingen aning om hur jag ska göra med resa/boende. Tågen har man ju inte en blekaste aning om hur dom kommer gå... Förseningar och inställt hit och dit.

Om man endå kunde hyra en lägenhet i två veckor..


++


Sometimes I'm wondering if I will ever know the feeling

Trött tjej. Ont. Har fått en ny böld under armen. Jättekul. Jiiipi. Dags att sova. Imorgon blir det jobbilijobbb och efter det blir det att skynda sig hem för att slå klackarna i taket.


DRAGSHOW

Sminkat Dragqueen.
Ska kika på bilderna. Haha garvar ihjäl mig. Ska bli kul och se..
Vi får se om det dyker upp någon bild.

Igår blev det en sjukt spontan utgång, sista kvällen på Huggan i guess. Sa hejdå till Sandra som beger sig imorgonbitti.. Allt går så fort! Idag blir det middag och mys med la familia!

WHY DO I ALWAYS HAVE THINGS I CAN NOT GET?


--
Kom på för ett par sisådär sekunder sedan att vi kanske skulle ut.. Jaha!


SOMEONE LOVES YOU OUT THERE..


Lyssnar på Håkan. Dricker kaffe.
Så fort jag druckit upp så ska jag bege mig in mot staden, sminkning står på schemat!

+ + + +

Farligt mycket händer just nu och det är så mycket blandade känslor. Glädje och förvirring. Men det känns bra. Läskigt bra. Men på ett sätt vill jag bara spola fram tiden till sisådär i början av mars. Då kommer mina änglar hem igen, som förövrigt åker väldigt snart. Sandra åker redan på fredag.. Och Emma flyttar. Vilket jag också skulle vilja göra nåonting åt.. Men, det kommer bli bra.

Känner mig lite smånervös och som jag sagt tidigare, så hatar jag att vara ovetande. Men, å andra sidan hur kul skulle det vara att veta hur precis allting kommer att bli..




I'm scared of having to play a part that I don't know how to play.

DO YOU SEE ANY DIFFERENCE?



....

Spenderat dagen med bästa Emma. Nu, basket

+ + + +




Modell: Min fina vän Elin Lekander
Smink-Hår-Foto: Jag

Tycket ni att hon är lik någon? Ledtråd - 50-tal över det hela

NEW YEAR!




Tre bilder från nyår. Och dessutom de enda bilderna jag har. Får skylla på att jag hade så jävla kul så jag inte hann med att ta några foton! Kvällen började med matlagning och trerätters med bästa vänner och sedan vidare till en större folksamling och mer partaj. Lyckat nyår.


RSS 2.0